Hráčky Doprastavu zdolali Sláviu 3:1 a vedú vo finálovej sérii 1:0

09.04.2014 Celý región

Bratislava 9. apríla (TASR) - Hráčky Doprastavu Bratislava zvíťazili v stredajšom prvom stretnutí finále play off extraligy volejbalistiek nad Sláviou EU Bratislava 3:1 a ujali sa vedenia v sérii 1:0 na zápasy. Druhý duel finálovej série hranej na tri víťazstvá je na programe v sobotu na palubovke Slávie EU.

Prvý finálový duel odvekých rivaliek mal nečakane hladký priebeh. Do úvodu stretnutia lepšie vstúpili hosťujúce hráčky, ktoré získali prvé tri body a viedli 3:0. Domáce však následne zlepšili hru na sieti, začali presnejšie podávať a postupne si vytvorili až šesťbodový náskok (12:6). Slávia však zabojovala, dôležité body zaznamenali Kóšová s Kuciakovou a z prvého setu sa stala dráma. Koncovku prvého dejstva napokon zvládli lepšie hráčky Doprastavu a vyhrali ho 25:23.

Aj vstup do druhého setu lepšie vyšiel Slávii. Jej hráčky viedli 5:2, ale domáce vyrovnali na 8:8. Doprastav následne zaznamenal päťbodovú šnúru a postupne viedol 13:8, 18:12 a 22:15. Druhé dejstvo napokon získali domáce vo svoj prospech za 26 minút 25:19. V treťom sete však Slávia zlepšila bloky, naopak, domácim prestávali vychádzať smeče a viazla im aj kombinácia v poli. Hosťujúce hráčky po zásluhe vyhrali tretiu časť hry 25:17 a vrátili sa do zápasu.

Štvrté dejstvo bolo vyrovnané. Hráčky bojovali o každý bod, ani jedno z družstiev si nevypracovalo výraznejší náskok. V polovici setu bol stav 11:11 a potom aj 14:14. Za stavu 19:17 však zabrali domáce opory Drobňáková a Hatinová a Doprastav sa dostal do päťbodového vedenia (22:17). Slávia potom dokázala odvrátiť tri mečbaly, ale za stavu 24:21 zaznamenala víťazný smeč Stankovianska a Doprastav získal prvý finálový zápas v pomere 3:1.

Finále - 1. zápas:

VK Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 3:1 (23, 19, -17, 21) - stav série: 1:0

106 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá, Schimpl, 500 divákov

zostavy:
Doprastav: Hatinová, Drobňáková, Potocká, Koseková, Mesková, Stankovianska, libero Nikmonová (Skalová, Ovečková)
Slávia: Hudecová, Kuciaková, Smataníková, Kóšová, Rákošová, Pištěláková, libero Doležajová (Mitrengová, Svatošová, Sikelová, Szabóová)

Hlasy po zápase:

Tomáš Varga, tréner Doprastavu: "Dôležité v dnešnom zápase bolo, že sme slušne odbojovali tretí set. V ňom sme sa trápili, potom nám však vyšla zmena taktiky na sieti. Slávia prebrala niektoré veci z našej semifinálovej série, chvíľami sa jej darilo nás predčiť na podaní. Či na druhý zápas v sobotu nastúpi aj Abrhámová ešte neviem povedať. Záležať bude na jej pocite a na vyjadrení lekárov. Určite v jej prípade nechceme nič uponáhľať."

Martin Hančík, tréner Slávie: "Škoda prvých dvoch setov, lebo myslím, že sme v nich boli Doprastavu viac ako vyrovnaným súperom. Domáce vydržali v koncentrácii počas celého zápasu, my sme robili chyby. Základom úspechu v ďalších zápasoch bude, aby sme súperky nepúšťali do koncoviek. V treťom sete sme ukázali, že proti Doprastavu sa dá hrať, škoda, že sme v rovnakom nasadení nevydržali aj v sete štvrtom. Môžeme proti súperovi uspieť, ale musíme hrať dôsledne, koncentrovane a odvážne."
 

Vyberte región